SUHMUROINTIA KAIKIN PUOLIN !


Ottelut tulee ratkaista kentällä, kabinetti-ratkaisut kertovat jostain, joka ei kuulu urheiluun, eikä siis jääpalloonkaan.

Bandyliigan 2022-2023 kaudella on suhmuroitu muutaman kerran, molemmissa käytiin kovilla kierroksilla, toisessa jopa ylikierroksilla.  Kyse oli sääntöjen tulkinnasta tai tavasta hakea sääntöjen kautta oikeutta asialleen.  Molemmat päättyivät fiaskoon, mainehaitta oli ainut voittaja näissä caseissa.

Kuva Kampparit-Narukerä by Jukka Laitinen

Kumpaankin tapaukseen liittyy toiseen osapuoleen kohdistuvaa  vahvaa ja jopa terävää kirjoittelua kotisivuilla sekä kaverin mustamaalaamista, asian vääristelyäkin.  Säännöt ovat molemmissa keskiössä ja niiden lukemista tässäkin kirjoituksessa tähdennetään, toisessa tapauksessa renki vei isäntää, toisessa taas ihmetellään onko vastalause-menettely tehottomampi, kuin video asiasta.

Kuka sitten oli stoorin konna ja kuka syyllinen?  Molemmat.  Näin Team-Kurinpito ajatteli ratkaisussaan.  Toinen oli kalastus matkalla etiikan järvellä ja toinen käytti Kosaansa turhan korkealla.

Tuomarit nousevat otsikoihin usein, niin tässäkin tapauksessa.  Ottelun tuominnut päätuomari vihelsi ratkaisunsa ajassa, joka hänellä on käytettävissään, siinä sanotaan tapahtuneen tuomarivirheen ja sen ratkaisseen ottelun.  Säännöissä sanotaan kuitenkin tuomarin sen hetkisen päätöksen olevan lopullinen, siihen ei kurinpitokaan voi vaikuttaa.  Siteeraan erästä asiasta kirjoittajaa "Tuomareiden palkkiot jääpallossa lienevät niin pienet, ettei niiden takia kukaan jaksa määräänsä kauempaa solvausten kohteena".  Eipä kyllä ole voittajia tässäkään casessa.
  

Niin tai näin, Team Knuuttila/Tammilehto/Tuhkanen kertoi tylysti päätöksessään ottelutuloksen ( 1-2 ) jäävän voimaan ja pelejä jatketaan keskiviikkona 1.3. klo 19.00 Porissa.

Kysyttäessä värilaseista, kirjoittaja kertoo katsovansa mustilla värilaseilla matseja, myös punaiset ovat päässä matkatessa entisen kotimaakunnan kentälle Satakuntaan, mutta myös vihreät pysyvät nenällä jääpallon jalossa lajissa.

Vaan yhtä aikaa niitä ei voi pitää.

 



                        URHEILUSEURA NUORISOTYÖSSÄ

Mikkelin Kampparit järjesti taas koululaisjääpalloturnauksen Hänskissä yhteistyössä Suur-Savon Osuuspankin kanssa, tapahtuma oli jälleen menestys, osallistujia oli n. 300, kymmenestä eri Mikkelin alueen koulusta.  Melkoinen suoritus kasvatustyön osalta.

Koululais jääpalloilijoita Hänskissä 

Eräs liikuntatutkija haastaakin urheiluseurat nuorisotyöhön ja kertoo suomalaisten nuorten liikkuvan hieman toisella kymmenellä enemmän kuin koskaan elämänsä aikana.  "Varsinkin urheiluseurat liikuttavat esiteinejä, mutta sitten alkaa suuri pudotuspeli", sanoo tutkija.  Varmaan tutkija on oikeassa, mutta poikkeuksiakin on.

Suomalaisissa urheiluiseuroissa on eittämättä paljon hyvää nuorison kasvatustyötä tekeviä seuroja, osa niistä laittaa sulan hattuunsa, kuten Mikkelin Kampparit tekee.  Ja tuo sulka kyllä näyttää komealta edelleen.

Pelaaja virtuoosi Joni Maarasen ideoima turnaus lienee ainutlaatuinen Suomessa, ainakin kukkahatun nostoinen idea, joka koituu monen mikkeliläisen nuoren parhaaksi.  Vaikka he eivät sitä vielä itse ymmärräkään.  

Kampparit näyttää eräästä parhaimmista osaamisalueistaan junailemalla nuorille tapahtumia, pitämällä nuoret kiinni liikunnassa ja kasvattamalla heidät terveeseen elämäntapaan.  Turnauspäällikkö Tero Kumela kertookin tapahtuman olevan yksi suurimmista Suomessa järjestettävistä jääpallotapahtumista.  Toinen sulka hattuun siitä.


Pankin viestintäpäällikkö Tarja Wasenius sanoo heidän tehtävänsä olevan tässä yhteispelissä toimia lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukijana, olla mukana jääpalloturnauksessa.  Hienoa maakuntavastuun kantoa.

Siis kokonaisvaltaista yhteiskuntavastuuta tarvitaan tässäkin lajissa, eikä kirjoittaja tarkoita ainoastaan jääpalloa, vaan myös liikunnallista ravintoa.  Tähän talkoorupeamaan tarvitaan sekä julkisia rahoittajia että yksityisiä sponsoreita.  


Osalähde Lääkärilehti Ulla Järvi