SUORATOISTOLLA NÄKYMÄÄN !


Yleisradio, siis meidän kaikkien suomalaisten yhteinen Yle, näyttää kanavillaan yleensä jääpallon loppuottelun kevättalvisin, kaupalliset kanavat eivät sitäkään .  Olkaamme siis kiitollisia ja onnellisia tästäkin vähästä.

Otteluiden tallentaminen tuo lajille kaivattua näkyvyyttä, palvelee yleisöä mahdollistaen seuraamisen myöhemmin sekä auttaa joukkueita analysoimaan tapahtumaa tarkemmin.  Tärkeä elementti siis koko jääpallopaketin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Jääpalloväki suhtautuu varsin ymmärtäväisesti tv-kameroiden poissaoloon jääpallokentiltä, onhan entinen suurlaji hakemassa uutta nousua odotettujen hallihankkeiden myötä, jolloin taltiointi ja koko laji siirtyy uudelle tasolle herättäen myös sosiaalisen median.  


Onneksi on suoratoisto eli striimaus, eikä hassumpi juttu lienekään.  Soveltuvuus on erinomainen ulkokuvaukseen, edullinen ja helposti toteutettava, ei vaadi mittavia investointeja, on jaettavissa helposti,  siis käyttökelpoinen.  Striimata voidaan monella tasolla, "purkitetaan" lähetys sinällään, otetaan mukaan toistot, hidastukset, zoomataan lähikuviin, kuvaavia kameroita voidaan lisätä jne. Kun taltiointeihin liitetään vielä asiantunteva otteluselostus ja kommentointi, ollaan melko lähellä "oikeaa" tv-lähetystä.

Bandyliigan joukkueilla on kirjava määrä striimikanavia, joillakin ei sitten ainuttakaan?  Kaikilla liigan joukkueilla on kuitenkin kotisivut ja sitä kautta seuraajia. Ihmetellä täytyy, että tätä mahdollisuutta tuottaa näkyvyyttä omalle seuralle ja koko jääpallon lajille ei hyödynnetä tehokkaammin.

Voisiko Suomen Jääpalloliitto olla roolissa tässä asiassa?  Voisi ja kuuluisi olla, onhan eräs liiton oleellisimmista tehtävistä lajin näkyvyyden edistäminen.  Ei liene kovin suurikaan ponnistus neuvotella ja sopia keskitetystä striimikokonaisuudesta ja toteutuksesta valitun toimijan kanssa.


Sen olettaisi olevan lajille ainakin tervetullutta ellei välttämätöntä.
   


 


  


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti