JÄÄPALLOHALLI – SATEENTEKIJÄ
Sateentekijöitä sanotaan mahdottoman mahdollistajiksi, ovat siis sellaisia joiden mielestä asiat vaan jollain mystisellä tavalla saadaan toimimaan vaikeissakin tilanteissa.
Jos ensimmäisissä jääpallon MM-kisoissa Helsingin Olympiastadionilla oli katsojia liki 15000, se ei ollut tavatonta. Tavatonta sen sijaan olisi, jos MM-kisat ylipäätään pystyttäisiin Suomessa järjestämään menestyksekkäästi, onhan sääriski niin suuri ja lajia rajoittava.
Jääpalloilun tulevaisuus on hyppysissämme, siis jääpalloväen käsissä ja päätettävissäkin. Olisi suuri vahinko ja menetys, jos tämä ainutlaatuinen ja pohjoisen poikien lanseeraama laji hiipuisi suomalaisesta sekä kansainvälisestä lajikartasta. On selvää, että jatkossa jääpallon kilpaurheilu ja harrastaminenkin keskittyy jääpallopaikkakunnille Suomessa, mutta myös niin, että jääpallopaikkakuntia tulee lisää lajin toimintojen ja olosuhteiden parantuessa.
Hallijääpallo ottaa yleisönsä
varsin helposti, kuten jääkiekosta olemme havainneet. Erilaiset oheistoiminnot kasvattavat
jääpallon koko perheen tapahtumaksi, lajin sisäinen markkinointi voimistuu ja
kausi pidentyy sekä monipuolistuu erilaisten ottelukokonaisuuksien ketjuksi,
joissa pystytään hyödyntämään koko talvikausi luotettavasti ja ongelmitta.
Kasvava yleisömäärä ja sen tuoma taloudellinen voimavara ovat jääpalloseuroille ehdoton eliksiiri ja toiminnan perusta, se mahdollistaa lajin suunnittelun pitkällä tähtäimellä sekä antaa tukevan selkänojan tulevaisuudelle. Näin suomalaiset erikoisseurat pääsevät hyödyntämään ja toteuttamaan myös yhteiskunnallista tehtäväänsä lasten ja nuorten ohjaamisessa harrastusten pariin sekä elämäntapoihin, joiden tarpeellisuuden tiedämme.
Ruotsi, se peilattava ja lajin
edelläkävijä, on osoittanut, että jääpallo voi olla ja on vaihtoehto pelien kirjassa, vaihtoehto
yleisölle sekä myös edullisempi lajivalinta harrastusurheilulle. Siksi lajin harrastus- ja
kilpaurheiluedellytyksiä on Suomessa edistettävä, niille on luotava aikaa
vastaavat edellytykset.
Juuri siksi Sateentekijöitä
kaivataan ja tarvitaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti